Zelfvertrouwen door sporten, ook als je nog niet fit bent! 

Dreams doet ook dit jaar weer mee als vrijwilliger voor het project ‘Val op, Val af’. Hierbij is het doel om kinderen meer gevoel van eigenwaarde te geven door te sporten en op voeding te letten en uiteindelijk ook door af te vallen.

Wij merken dat veel kinderen blijven hangen in een routine van school, huiswerk, gamen en hangen. Vaak zijn deze kinderen geen team sporters, omdat ze bijvoorbeeld niet zo goed zijn in een bepaalde sport of ze liever zelfstandig zouden sporten. Automatisch ontbreekt het dus aan een vaste sport routine waardoor er weinig of niet gesport wordt. Het gebeurd ook vaak dat kinderen geen idee welke sport ze leuk zouden vinden. En omdat je van niet bewegen geen energie krijgt is het al snel een groot obstakel om te gaan sporten.

Dreams biedt een aantal individuele sporten aan (skateboarden, longboarden, freerunnen, bmxen en surfen). Sporten die je zelfstandig beoefent maar ook als groepje samen kunt doen. Met als groot verschil: je bent niet van elkaar afhankelijk hoe de prestatie van jezelf is. En dat is zo fijn. Je hoeft niet over te spelen om een doelpunt te maken. Iedereen gaat zijn/haar eigen gang.
Je gaat sporten waar en wanneer jij zelf wil en als je er behoefte aan hebt dan vraag je een vriendje of vriendin mee. En door lekker te bewegen krijg je meer energie en zit je beter in je vel en krijg je… meer zelfvertrouwen. Wij vinden het prachtig om daar aan bij te dragen.

Uiteraard doen wij dit niet alleen. Wij zijn benaderd door Vitis Welzijn (afdeling Jongerenwerk, in ons geval) en samen met andere vrijwilligers met ieder een eigen specialisme (Lex Thoen Events, Health en Fit en Gym Fitness) vangen wij de kinderen op uit Monster en Poeldijk.

Over ‘Val op Val af’
Dit project is gericht op kinderen uit de regio (Westland) en per dorpskern van deze regio is er een team kinderen tussen de 10 en 18 jaar die bij locale sport aanbieders start met een programma van 10 weken. Hierbij worden zij en hun ouders ook geholpen met het verbeteren van hun voeding. Bij dit project worden ouders nauw betrokken, wat de kans van slagen enorm verhoogt. Wij hopen dat ‘Val op Val af’, net als vorig jaar weer een succes wordt en wij kijken al uit naar de stralende en zelfverzekerde gezichten bij de finale.

Wil jij zelf ook lekker gaan bewegen en leren skateboarden, longboarden, freerunnen, bmxen of surfen? Dat kan bij Dreams. Wij geven wekelijkse lessen, waar iedereen aan mee kan doen.

Meer info project Val op Val af
Meer info sporten bij Dreams

foto: team 2017