De Dreams softtoppers surfwedstrijd was wat ons betreft een super geslaagd event!
De dag begon vroeg met onze eigen Dreams Surfkids die behalve super zenuwachtig ook enorm enthousiast waren. Ze wilden tijdens de surfwedstrijd natuurlijk laten zien wat ze dit jaar geleerd hadden bij de surfkids surflessen.

Het waren prima golfjes die mooi langs het strekdammetje liepen en de kids trokken dan ook alles uit de kast om de jury te imponeren, crossteps, 180’ies en zelfs hang fives werden er gezien. Na een spannende kwart en halve finale stonden er vier surfkids met trots in de finale.

De uitslag van de surfkids finale was uiteindelijk:
4. Eva, 3. Spijker, 2. Nina en 1. Elijah. De ‘Dress to Impress’ prijs ging naar ‘superman’ Mats, en ‘beste golf op de fish’ prijs naar Samuel.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de dames en heren. Alle surfers waren aangenaam verrast door de terugkomst van het strekdammetje van Ter Heijde, zoals ze die kenden voor de aanleg van de Zandmotor en het opspuiten van het strand.

De golven werden wat hoger dan ’s morgens en waren soms zelfs bijzonder goed waardoor er spannende heats ontstonden. De verschillende softtops zorgden voor een verrassend uitslag na iedere heat, sommige surfers wisten uit een nadeel een flink voordeel te halen en de jury op die manier te verbazen.

Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Roy van Eijk, tweede werd Jord Fortmann, derde Roland van Tol en tot slot vierde, Paul Groenheijde. De ‘Best Trick’ prijs ging naar Erik Stoopman en de ‘Pechvogel’ prijzen naar Chris van Dijk en Sophia Gaugerica Steevensz.

Wij willen bij deze nogmaals iedereen bedanken voor de fantastische dag, deelnemers, toeschouwers, juryleden, de surfclub, fotografen (m.n. Dave van der Sar voor deze foto’s) en iedereen die we vergeten zijn!

Volgend seizoen weer!
Paul en Suus